Agility

Agility of behendigheid is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De agilitysport is voor veel honden en hun baas een fantastische vrijetijdsbesteding.

Het agilityprogramma dat gevolgd wordt op onze school is volledig gebaseerd op het programma van de sectie 4C van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (K.K.U.S.H).

hond op de wip

Agility, iets voor jou?

Om te starten met agilitytraining moet je hond minimaal 1 jaar oud zijn en moet je hond een aantal basiscommando’s van het gehoorzaamheidsprogramma onder de knie hebben. Dit wordt getest door middel van een toelatingsproef die aan het begin van het seizoen wordt afgenomen (laatste woensdag van maart).

Plezier voor hond en baas

De parcours, met zijn verschillende hindernissen, doet een beroep op zowel de snelheid als het atletisch vermogen van de hond. Omdat de sport voldoet aan de behoeften van de hond zal hij met enthousiasme agility beoefenen. Het plezier van de hond staat voorop, maar ook in andere opzichten biedt de agilitysport veel voordelen. Tijdens de agilitytraining wordt de band tussen hond en baas steeds sterker. Hond en baas leren van elkaar en leren elkaar zo beter te begrijpen. Het beoefenen van deze sport zorgt daarom ook vaak voor een beter opgevoede hond.